Lapset ja nuoret

Tervetuloa vauhdikkaan ja monipuolisen lajin pariin!

Minitennis

Minitennis on tenniksestä sovellettu harjoitusmuoto lapsille, nuorille ja aloitteleville tenniksenharrastajille, mutta sitä hyödyntävät harjoitusmuotona myös kilpapelaajat..  Ajatuksena on, että pelikäsityksen kehittäminen on tehokkainta lapsen kokoon ja taitoihin sopivilla välineillä ja kentillä.

Minitenniksessä pelataan pienennetyllä kentällä ja riittävän hitailla palloilla. Ne mahdollistavat pallon hallinnan ja antavat siten lapselle mahdollisuuden rakentaa peliä ja miettiä ratkaisuja pelitilanteissa. Pehmeällä pallolla pelattaessa myös oikeanlaisen tekniikan omaksuminen on helpompaa.

Minitennis kehittääkin lapsen koordinaatiota, yleistaitavuutta sekä vartalon hallintaa. Sen avulla harjaannutetaan lapsen tekniikkaa, pallonkäsittelytaitoa sekä lajivoimaa ja -nopeutta. Samalla kehittyvät myös taktiikka ja pelinäkemys.

Juniorivalmennus ja kilpavalmennus

Lappeenrannan tennisseuran juniorivalmennuksessa tähdätään tenniksen perustekniikoiden syventämiseen, pelinäkemyksen ja taktiikan opettamiseen sekä fyysisen kunnon harjoittamiseen.

Perustekniikoiden syventämisellä tarkoitetaan lyöntitekniikoiden opettamista ja riittävän suurta toistojen määrää. Pelinäkemyksen ja taktiikan osalta valmennuksessa luodaan erilaisia pelitilanteita, joissa pelaajan pitää pyrkiä ratkaisemaan tilanteet edukseen.

Fyysisen kunnon harjoittamisella tarkoitetaan kestävyyttä, reaktiokykyä ja liikkumista kentällä.

Seura tarjoaa myös kilpavalmennusta halukkaille junioreille. Valmennus on tarkoitettu tavoitteellisesti harjoitteleville kilpapelaajille missä harjoitellaan tenniksen laji- ja kilpailutaitoja.